Bij de installatie is het erg belangrijk dat alle stappen volgens de handleiding op volgorde zijn uitgevoerd. Dit houdt in: Begin allereerst met de installatie van de ouderunit, daarná pas de installatie op de smartphone. Is dit andersom gedaan? Reset dan even de camera (onderaan zit een knopje, druk deze ongeveer 10 seconde in). Zo beginnen we opnieuw. Ik zal eigenlijk deze stap sowieso als eerst willen adviseren, dan kan het niet misgaan! :)

1: Op de ouderunit kies je eerst voor de ALECTO wifi. Als dit succesvol is gelukt (en het wachtwoord is ingevuld op de babyfoon), kies je op de ouderunit voor de THUIS wifi. (Zie paragraaf 2.1 in de handleiding). Hier vul je alle gegevens in van je THUIS-wifi. De ouderunit is dan geïnstalleerd.

2: Volgende stap is dan de smartphone: Ga in de instellingen van je telefoon naar de ALECTO wifi. Blijf verbonden. Ga vervolgens naar de app: Je drukt op het + in de app om de camera toe te voegen en je kiest voor de ALECTO wifi. Dit is een tijdelijk netwerk, zodat de camera de smartphone kan vinden. Vervolgens voer je het wachtwoord in dat je bij de ouderunit hebt ingevuld. Ga daarna weer terug naar je THUIS wifi in de app -> de camera is online en alles is geïnstalleerd. Vervolgens kan je in de instellingen op je smartphone ook kiezen voor je eigen thuis-wifi weer.

Bij het opstarten is het schermpje volledig blauw met linksboven in het rood 'naam of wachtwoord verkeerd'. Na een paar seconden op het blauwe schermpje gedrukt te hebben, kwam er een wit kruisje rechtsboven in beeld. Daarop gedrukt, toen verscheen er onder de melding om de camera (met nummer) te verwijderen. Op 'ja' getoetst en toen kwam het blauwe schermpje met het camera icoontje in beeld zoals op de gebruiksaanwijzing. Daarna ging het goed.

Dit zijn de stappen om de installatie te voltooien. Mocht het niet lukken, maak dan eventueel een filmpje (met een andere smartphone) van alle stappen die je doet. Zo kunnen we op afstand met je meekijken en kunnen we zien waar het mis gaat. Stuur vervolgens dit filmpje aan aan ons toe via deze website.