Werking product

Smartbabyfoons, waaronder de SMARTBABY5 en SMARTBABY10, gebruiken het 2,4 GHz-frequentiebereik vanwege het grotere bereik en betere penetratie door muren, wat essentieel is voor een stabiele verbinding door het hele huis. Dit bereik is ook compatibel met vrijwel alle thuisnetwerken, inclusief oudere systemen, en is energie-efficiënter. De camera staat vaak dag en nacht aan, dus dat scheelt :) Hoewel 2,4 GHz gevoeliger kan zijn voor interferentie vanwege het aantal apparaten dat deze frequentie gebruikt, zorgen moderne signaalbeheertechnieken voor een heldere verbinding. Dit geldt ook bij deze modellen.

Oplossing

Als je modem/router zowel 2.4 GHz als 5 GHz ondersteunt en je wilt voorkomen dat je alle apparaten op 5GHZ moet aanpassen, kun je overwegen om een aparte gastenwifi in te stellen die alleen op 2.4 GHz werkt. Dit zorgt ervoor dat je babyfoon optimaal kan functioneren zonder dat je de instellingen van je hoofdnetwerk hoeft te wijzigen, terwijl je tegelijkertijd van de voordelen van beide frequenties kunt blijven genieten.

Hoe je dit kan realiseren kan je vinden in de handleiding van je modem/router of raadpleeg hiervoor google. Voorbeeld: gastenwifi aanmaken (naam provider). Uiteraard kan je voor support of voor verdere adviezen je provider raadplegen.

Indien je vragen hebt over de installatie van de SMARTBABY5 of SMARTBABY10, kan je via het contactformulier opnemen met onze klantenservice. Wij zijn er om je verder te assisteren!