De babyfoon werkt met een infrarood functie. Het kan soms gebeuren dat de babyfoon geen onderscheid kan maken tussen dag- en nacht door de overbelichting van de infrarood op 'een object'. Dan is de babyfoon bijvoorbeeld te dicht gericht op een wit dekentje of bijvoorbeeld een latje van een ledikant, of hij positioneert te veel op een licht vlak. 


Op onderstaande foto zie je een goed voorbeeld hiervan. De camera is gericht op een wit object/kast links (zie overbelichte plek), waardoor de infrarood reflecteert. Als de camera wat meer naar rechts word gericht, zal dit probleem verholpen zijn.


Ook het (LED) licht van nachtlampjes kan de infrarood functie van de camera beïnvloeden. Probeer daarom altijd eerst uit hoe het nachtzicht van de camera is zonder nachtlampjes aan. Mocht het beeld dan goed zijn, maar wazig indien het nachtlampje aan is, helpt het in de meeste gevallen al om het nachtlampje op een andere plek in de kamer te zetten.Test daarom eens verschillende posities uit. Houd daarbij 1/1,5 meter afstand aan van je kindje. Zorg ervoor dat niks het beeld blokkeert. Zo kan je constateren wat er gebeurd met het nachtzicht als je andere posities uittest/ergens anders op richt.


Je kan ook proberen de babyfoon te resetten. (20 sec. link-button indrukken).


Indien je twijfelt over de werking van het product en bovenstaande tip heeft niet mogen baten, kan je het product aanmelden voor service bij je verkoper. Er zit 2 jaar garantie op de set vanaf de dag van aankoop.


Mocht je nog aanvullende vragen hebben kun je altijd contact met ons opnemen via deze website.

Vermeld dan wel duidelijk de klachtomschrijving zodat wij je goed van dienst kunnen zijn.