Bij de DVM-200 zijn er diversen instellingen mogelijk, wat veel invloed heeft op de accu. Ook (goede) verbinding en gebruik (hoe vaak de babyfoon aanspringt) heeft invloed.

Zo kan je o.a. de gevoeligheid instellen, zie hieronder een kopje uit de handleiding:
Afhankelijk van welk niveau je instelt, weet de babyfoon wanneer hij moet aanspringen. Vooral als de babyfoon op niveau 5 staat, staat de VOX uit en staat het beeldscherm continue aan. Dit is te vergelijken met een smartphone die continue aan het filmen is. Probeer in dit geval eens niveau 2 of 3 uit. In ieder geval een lagere instelling, die je zelf als prettig ervaart.

Daarnaast heb je nog een instelling die de batterij-duur kan beïnvloeden: geluid geactiveerd scherm.

Bij de allerlaagste VOX-stand, en geen beeldweergave kan je uitgaan van gemiddeld accu-duur van 10 uur. Bij intensief gebruik kan dit variëren tussen de 4 en 6 uur.