Veel nieuwe smartphones gaan automatisch over op de mobiele netwerken indien ze geen internet detecteren, wat het geval is als je je camera aan het aanleren bent.

Zet daarom je mobiele netwerken uit tijdens het zoeken naar de camera.

Bij de laatste Android update heeft Android een eis gesteld dat je je locatie aan moet hebben om gebruik te maken van de wifi, zet op je mobiel je locatie aan.